Koninklijke Aeroclub Keiheuvel neemt afscheid van Mon

Koninklijke Aeroclub Keiheuvel neemt afscheid van Mon

Vliegveld Keiheuvel

Ooit was de Keiheuvel een verlaten stukje Balen (provincie Antwerpen), maar sinds 1956 kwam daar langzaamaan verandering in. Vierenzestig jaar geleden stond Raymond ‘Mon’ Van Gestel (90) mee aan de wieg van de Koninklijke Aeroclub Keiheuvel en baatte hij er ook jarenlang de kantine van het clubhuis uit. Sinds de herinrichting van het pilotenlokaal in 2018, siert een gedenkplaat voor Mon het lokaal, als dank voor zijn inzet voor de club en zijn levenswerk.

In de cafetaria van de club had de man er tot voor kort zijn vaste stamtafel. Elke week dronk hij er zijn pintjes en kwam hij bijpraten met de clubleden. Zijn carrière begon in 1951 als Rode Duivel en ook in de atletiekwereld stond hij bekend als spurter en verspringer. Om geen twee jaar te verliezen met zijn legerdienst, koos Mon ervoor om een opleiding voor militair piloot te volgen. In 1954 ging hij aan de slag op de luchtmachtbasis van Koksijde waar hij met een van de eerste straaljagers vloog, de Meteor VII. Toen hij in 1958 het leger verliet, werd hij vliegveldcommandant op het vliegveld van Keiheuvel. Naast baruitbater was hij er ook zweef- en motorvlieginstructeur, pleinoverste en organisator van verschillende vliegmeetings en –wedstrijden.

Hoewel Mon op zijn gezegende leeftijd niet langer zelf vloog, bleef hij een bijzonder gewaardeerd piloot. Ze zullen hem missen in Keiheuvel.

Vaarwel Mon!

Raymond ‘Mon’ VAN GESTEL (VT, BAF126) overleed op 17 april 2020. Hij werd negentig. 
Wij bieden ons medeleven aan aan de familie en vrienden van Mon.

 

Auteur: Caroline Ostyn