skeyes voert belangrijke upgrade uit van luchtverkeersleidingssysteem

Controletoren skeyes

Steenokkerzeel – Op 19 en 20 oktober krijgt het luchtverkeersleidingssysteem van skeyes een grondige upgrade. In de nacht van zaterdag op zondag worden zowel de hardware als de software vernieuwd. Deze zogeheten Mid-Life Upgrade 2 (MLU2) heeft betrekking op alle controletorens en het CANAC2-verkeersleidingscentrum van skeyes in Steenokkerzeel. Met deze modernisering worden de systemen klaargemaakt voor toekomstige uitbreidingen en nieuwe functionaliteiten.

Minimale hinder voor het vliegverkeer
De werken starten op 19 oktober in de late namiddag en duren tot de ochtend van 20 oktober. De feitelijke omschakeling naar de nieuwe systemen neemt slechts enkele uren in beslag. Door de upgrade in het weekend en tijdens de rustigste nacht van de week uit te voeren, beperkt skeyes de impact op Brussels Airport en de regionale luchthavens tot een minimum. Dit gebeurt buiten het drukke zomerseizoen, wat de verstoring van het luchtverkeer verder beperkt.

Grondige voorbereiding voor naadloze transitie
De upgrade werd meer dan een jaar voorbereid met uitgebreide tests en back-upscenario’s. Dit moet zorgen voor een vlotte overgang en een terugvaloptie naar het oude systeem mocht dat nodig zijn. Dankzij de MLU2 wordt skeyes klaar voor de toekomst, met verbeterde luchtverkeersleiding die nieuwe technologische ontwikkelingen kan omarmen.

Foto: skeyes

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Caroline Ostyn