Vleugels krijg je niet zomaar, je moet ze verdienen

Vleugels krijg je niet zomaar, je moet ze verdienen

De Koninklijke Vereniging ‘Luchtkadetten van België’ maakt zich klaar voor de jaarlijkse vleugeluitreiking. De organisatie, onder leiding van Cdt. Karla Persyn, ontvangt vanavond – 7 november – hoge gasten. Zowel de voorzitter van de vereniging, luitenant-generaal vlieger op rust Guido Vanhecke, als generaal-majoor vlieger Frederik Vansina zullen aanwezig zijn om de vleugels aan jongeren uit te reiken. Nu ze hun eerste sporen in het zweefvliegen hebben verdiend, wordt hun eerste jaar als luchtcadet afgesloten met deze ceremonie, die de jongeren samen met hun familie mogen bijwonen. 

Maar liefst 48 luchtcadetten mogen vanaf vanavond hun vleugels op hun uniform dragen. Een plechtig moment waar ze best fier op mogen zijn. Die vleugels krijgen ze niet zomaar, ze hebben er hard voor gewerkt.  Jaarlijks krijgen slechts 50 jongeren de kans om, na de selectieproeven, een felbegeerd plekje te veroveren als luchtcadet. Via zweefvliegkampen, gekoppeld aan een kennismaking met de militaire training en discipline, worden jongeren warm gemaakt voor een carrière bij Defensie en in het bijzonder voor de job van militair piloot.

 

De Koninklijke vzw bestaat als sinds 1956 en telt maar liefst een 400-tal actieve leden. Dat de vereniging een positieve bijdrage levert aan de rekrutering is een feit. Ongeveer 80% van de recent gebrevetteerde militaire piloten hebben hun eerste stappen in de luchtvaart gezet bij de ‘Royal Belgian Air Cadets’.

Van harte gefeliciteerd met jullie vleugels PROM2018!

Wil je ook luchtcadet worden? Meer info vind je HIER en ook via DEZE LINK.

Bron: Belgian Air Force – Tekst: redactie

Auteur: Caroline Ostyn