Schorsing alle vluchten bij Brussels Airlines vanaf zaterdag 21 maart.

Schorsing alle vluchten bij Brussels Airlines vanaf zaterdag 21 maart.

 

vliegtuig Brussels Airlines

Dinsdag 17 maart 2020

Gezien de buitengewone omstandigheden veroorzaakt door de wereldwijde Coronavirus-crisis heeft Brussels Airlines besloten om haar vluchtactiviteiten tijdelijk op te schorten vanaf zaterdag 21 maart 2020. Tussen nu en dan zullen de vluchtactiviteiten van Brussels Airlines geleidelijk en op een gecontroleerde en gestructureerde manier worden teruggeschroefd om passagiers en bemanningen naar huis te brengen.

De beslissing van Brussels Airlines om al haar vluchten tussen 21 maart en 20 april tijdelijk op te schorten is ook genomen naar aanleiding van de maatregelen die door verschillende autoriteiten zijn opgelegd, zoals het negatieve reisadvies van de Belgische autoriteiten, dat Brussels Airlines volledig begrijpt, en het toenemende aantal nationale autoriteiten in Europa en daarbuiten die geen vluchten naar hun grondgebied meer toestaan.

Vanaf vandaag, 17 maart, zal de luchtvaartmaatschappij haar vluchtschema geleidelijk verminderen tot vrijdag 20 maart. Vanaf 21 maart tot en met 19 april worden alle vluchten opgeschort. Voor klanten die een ticket hadden, is er een flexibel beleid dat hen de mogelijkheid biedt om hun vluchten naar een latere datum om te boeken.

Alle intercontinentale vluchten naar Afrika zullen vanaf morgen 17 maart worden uitgesteld tot de middag, omwille van de connectiviteit met het korteafstandsnetwerk.

De Belgische luchtvaartmaatschappij zal een minimale vliegtuigcapaciteit stand-by houden voor eventuele repatriëringsvluchten.

Flexibel beleid voor klanten

Zoals vorige week aangekondigd, biedt Brussels Airlines alle passagiers flexibele opties aan: Passagiers hebben tot 1 juni de tijd om over een nieuwe reisdatum te beslissen en, indien ze dat wensen, hun ticket te wijzigen naar een andere bestemming.

Brussels Airlines Head of Customer Service Tanguy Cartuyvels vraagt alle klanten om geduld: “Onze collega’s doen hun best om de vragen van onze klanten zo snel mogelijk te behandelen. Door de grote hoeveelheid vragen zijn er echter langere wachttijden. Ik vraag daarom om uw geduld, maar wees gerust dat we niemand in de steek laten: alle vragen van klanten worden verwerkt.

Tijdelijke technische werkloosheid voor alle werknemers van Brussels Airlines

De werknemers van Brussels Airlines werken al sinds 16 maart in een tijdelijk technisch werkloosheidsregime van 30%. Samen met de sociale partners werkt de maatschappij aan de uitbreiding van de gedeeltelijke tijdelijke technische werkloosheid tot 100% voor de periode van de tijdelijke vluchtonderbreking. Er zullen enkele uitzonderingen op de volledige tijdelijke werkloosheid worden gemaakt om aan de repatriëringsvluchten en de heropstart van de operaties te werken.

Brussels Airlines stelt alles in het werk om haar activiteiten na de crisis opnieuw op te starten.

Bron: brusselsairlines.com

 

Auteur: Caroline Ostyn